“OUR PRODUCTS ARE
TOP NOTCH QUALITY”
FAQ
WAAR KOMT DE NAAM LABRUJERE VANDAAN?
Hugenoten uit Frankrijk gevlucht. Wij hebben onze achternaam gebruikt als merk voor de winkel.

In de winkel werken drie personen, die allround werken
Dus korte lijnen betreft klantenservice, advies over producten en snel verzonden.
VERZENDEN JULLIE WERELDWIJD?
Jazeker! Alle opties aan verzenden hebben wij al toegepast bij het afrekenen. Zo kunt u zelf kiezen met welk postbedrijf u het verzonden wilt hebben.
Wij hebben verzendopties als: PostNL - DHL - Homerr- Mondial etc.
Iedereen heeft in zijn eigen regio een voorkeur voor een bedrijf. Zo is bij iemand anders PostNL beter dan DHL bijvoorbeeld. Bij ons kunt u dus zelf kiezen. Wel hebben wij ook aangegeven bij producten of het als brievenbuspost of pakket verzonden moet worden.
Mocht het zijn dat u net een heeft gekozen wat niet lukt, dan nemen wij altijd nog contact met u op of als het formaat wat te groot is, dat het dan met UPS of DPD komt.

WELKE BETAALOPTIES ZIJN ER?
U kunt betalen met:
Ideal
Paypal
BanContant
Sepa
Wilt u met Creditcard betalen, graag uw bestelling via mail sturen. Dan krijgt u van ons een Betaalverzoek. Is een aparte plug-in.

In de winkel kunt u betalen met:
Pin
Creditcard (alle merken)
Mastercard
Contant

Hoe verloopt de verkoop van Messen en Luchtdruk?
Verkoop van messen van bepaalde lengtes mag verkocht worden vanaf 18 jaar. Dit is ook vermeld bij ons in de winkel en online.
Verkoop van Luchtdruk vanaf 18 jaar.
Bij elke verkoop zal om een ID gevraagd worden om de leeftijd te kunnen checken. In de winkel EN online!!

Online aankoop: Zal er een kopie van een ID gestuurd moeten worden via mail of whatsapp. Dit mag een pas zijn zonder foto of van uw verzekering. De naam op de bestelling en het pasje zal wel moeten corresponderen.
Wij hanteren de privacywet en zal na versturen uw ID worden verwijderd.

In geen enkele andere manier zal er bij ons een verkoop voor deze artikelen plaatsvinden.

Verzendkosten en verzendtijd
U kunt bij ons zelf een verzendbedrijf kiezen. Bij ons in de buurt is een postpunt die vrijwel alle opties aanbied.
Superhandig voor als u liever een bedrijf kiest die alleen werkt met ophaalpunten, zodat u zelf deze in de buurt kunt ophalen op eigen tijdstip.
Verzenden is GRATIS vanaf €80.00
Online bestellingen op Zondag, worden op Maandag verwerkt.

Voor binnenland (Nederland)
PostNL aan huis: €6.95 - 1-2 dagen
DHL aan huis: € 5.95 - 2-3 dagen
Homerr ophaalpunt: €3.80 - 3-5 dagen
Mondial Relay, naar een ophaalpunt in uw buurt- 3-5 dagen: €4.50

Benelux:
Homerr postpunt 3-5 dagen: €3.80
Mondial Relay postpunt- 3-5 dagen: €6.75
PostNL aan uw huis: €13.00

Spanje, Frankrijk of Portugal:
Mondial Relay: €10.00

Wereldwijd:
PostNL €29.30

Bijna al onze producten op de website leveren wij uit voorraad en kan het dus snel opgestuurd worden. Mocht dit anders zijn, staat er een levertijd gemeld bij het product of wij nemen contact met u op.
RETOURBELEID/Klantenservice
Retour: U krijgt bij elk pakketje een retour-formulier meegezonden. Deze kunt u invullen, zodat wij dit kunnen verwerken in onze administratie en dat er geen misverstanden komen.
Geld terug is een optie. GEEN GELD TERUG OP SALE! Mag wel ruilen voor een andere maat.
Terugzenden is voor uw eigen rekening.
Mocht u toch nog twijfelen over welke maat u moet hebben kunt u ons altijd bellen of e-mailen of zelfs met whatsapp bieden wij advies.

Wij passen altijd elke artikel ook zelf om zo een vergelijking makkelijk te kunnen bepalen. Opmeten terwijl wij met u aan de telefoon hangen word ook nog zelfs voor u gedaan. En vaak staat bij elk product al de afmetingen erbij. We schrijven meeste tekst zelf, het kan wel eens gebeuren dat een product nog niet alle info bevat. U kunt hier altijd een appje over sturen.
Speciaal op maat gemaakte artikelen is geen retourbeleid, wel een aanpas mogelijkheid, als inkorten etc.

Het formulier word NIET gebruikt voor reclamedoeleinde. U zult geen spam erna krijgen in uw mailbox. Formulier is slechts voor ons een retour-factuur voor in de boeken.
U kunt natuurlijk wel voor alle up to dates u aanmelden voor de nieuwsbrief of ons leuk vinden op facebook of Instagram.

Klantenservice: Ons bedrijf bestaat uit 3 werknemers uit verschillende generaties, dus onze klantenservice is vrij snel en makkelijk te benaderen. Dit kan via mail of whatsapp als u er foto's bij wilt toevoegen en telefoon is vaak handiger voor snel antwoord op uw vraag.

Nemen jullie spullen in?
Helaas! Dat doen wij niet (meer).

Wij kopen alleen in van leveranciers. Bekende merken als Brandit - Vintage Industries en Fostex.
Meeste is ook allemaal al nieuw en ongebruikt. Wel zijn de munitiekisten bijvoorbeeld nog een gebruikte item.

Vroeger kon een veteraan zijn plunjebaal nog zelf houden en bracht het bij ons in de winkel, maar hedendaags zijn de spullen ook meer geavanceerd en moet dit terug worden ingeleverd bij het leger.
Militaire artikelen uit de oorlog is een waardevol verzamelartikel. Voor deze producten kunt u het beste speciaal gerichte beurzen bezoeken of veilingsites.

Ik heb een vraag voor Peter
Peter is een vrijbuiter ^_^ en zoals wij het in de winkel noemen, speelt hij graag buiten en is altijd in de weer met projecten.
Hij kent alleen 1 knop op zijn mobiel en dat is bellen of opnemen XD
u kunt dan het beste uw vraag stellen via ons contactformulier op deze website OF via een whatsapp-bericht naar ons centraal mobiele nummer. Rechts bovenaan kunt u de knop aanklikken van het whatsapp logo, u word direct doorverwezen naar ons nummer.
Wij printen berichtjes, gericht aan Peter uit, zodat hij deze kan lezen en eventueel indirect weer antwoord op kan geven.